contactlenzen

Contactlenzen

Er zijn harde en zachte contactlenzen, het grote verschil zit in het draagcomfort en de vervangingssnelheid.

Harde lenzen hebben een langere gewenningstijd (1 tot 4 weken ), gaan 1.5 tot 3 jaar mee en zijn iets minder comfortabel ,vooral als je een vuiltje in het oog krijgt.

Zachte lenzen zijn er die je na 1 dag moet vervangen, na 1 maand na 3 maanden of na een half jaar. De gewenningstijd duurt maar enkele minuten en ze dragen zeer comfortabel.

Er zijn contactlenzen voor veraf ook met cilinder en multifocale contactlenzen voor zowel veraf als dichtbij, zowel in harde als zachte contactlenzen.

Nachtlenzen zijn harde lenzen die je s’nachts draagt, zodat je overdag geen lenzen of bril meer nodigt hebt.

Wanneer nachtlenzen?

Draag je al lenzen, maar heb je regelmatig last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen? Nachtlenzen® zouden dan een goede oplossing kunnen zijn!
Stofjes en vuiltjes Als je vaak last hebt van vuil of stofjes achter je lenzen kunnen Nachtlenzen® een goed alternatief zijn. Overdag hoef je ze namelijk niet te dragen.

Hooikoorts

Bij hooikoorts kunnen normale lenzen erg vervelend zijn. Nachtlenzen® draag je alleen terwijl je slaapt. Hooikoorts staat scherp zicht dus niet meer in de weg.

Sporten

Vrijuit kunnen sporten betekent geen belemmeringen door een bril of lenzen. Nachtlenzen® zijn een ideale oplossing wanneer je ultieme bewegingsvrijheid
wilt.

Laserbehandeling

Een laserbehandeling is voor sommige mensen best eng. Zoek je een alternatief voor een laserbehandeling, dan kun je Nachtlenzen® overwegen.

Contactlens vloeistof

Erg belangrijk bij het dragen van lenzen is de juiste vloeistof die nodig is om de lenzen te reinigen en te desinfecteren Je kunt niet zomaar een lens vloeistof gebruiken vraagt het altijd aan de contactlens specialist.

Informeer naar de mogelijkheden om lenzen te dragen en het gebruik van de juiste vloeistof of maak direct een afspraak.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.