Bijziendheid wordt ook myopie genoemd. Iemand die bijziend is, kan voorwerpen in de verte niet goed zien. Als iets dichtbij is, kan iemand met myopie (of bijziendheid) het wel scherp zien.
Ze hebben vaak een oog dat in verhouding te lang is. Dit wilt zeggen dat de afstand tussen het hoornvlies (aan de voorkant van het oog) en het netvlies (aan de achterkant van het oog) te groot is.
Het kan ook zijn dat bij iemand die bijziend is, het hoornvlies of de ooglens te gebogen is. In beide gevallen valt het licht niet precies op het netvlies, maar ervoor. Dit is de exacte oorzaak van een onscherp beeld. Deze afwijking wordt gecorrigeerd met een bril of lenzen met een negatieve sterkte.
Wanneer ontstaat bijziendheid bij kinderen?
Kinderen ontwikkelen gewoonlijk bijziendheid tussen de leeftijd van 6 en 12 jaar. De aandoening verergert dan langzaam bij oudere kinderen.
De reden hiervoor is dat naarmate het oog groeit, het brandpunt van de lichtstralen steeds verder voor het netvlies komt te liggen. De progressie van bijziendheid vertraagt gewoonlijk rond de leeftijd van 25 jaar.
Wanneer het om myopie gaat en u het gezichtsvermogen van uw kind vandaag corrigeert, geeft dat nog geen garanties voor de toekomst. Bijziendheid kan nog steeds verergeren, wat hun toekomstig zicht kan beïnvloeden. Stellest®-brillenglazen zijn de beste oplossing van Essilor® om bijziendheid van uw kind te bestrijden. Daarbij is hun sterke effectiviteit klinisch bewezen.
Stellest-brillenglazen zijn de baanbrekende innovatie van Essilor die de progressie van myopie vertraagt bij kinderen. Essilor Stellest-brillenglazen vertragen de progressie van myopie met gemiddeld 67%, in vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze 12 uur per dag gedragen worden.